• resim1

    Üniversite Yürüş Alanı

  • resim2

    Kütüphane

  • resim3

    Kapalı Yüzme Havuzu

  • resim4

    Rektörlük Binası

  • resim5

    Eğitim Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi 1973 yılında Temel Fen Bilimleri adı ile kurulmuş ve 1980 yılında Matematik Bölümüne öğrenci alınmasıyla öğretime başlamıştır. Matematik Bölümü’nün adı, 2008 yılında Matematik ve Bilgisayar Bilimleri olarak değiştirilmiştir. 1982 yılında Biyoloji, Fizik, Kimya ve İstatistik Bölümlerine öğrenci alınmasıyla Temel Fen Bilimleri Yüksek Okulu, Fen Edebiyat Fakültesi adıyla öğretime devam etmiştir. Fakültemizde 1983 yılında; Tarih, 1996 yılında; Türk Dili ve Edebiyatı ve 2000 yılında da; Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümleri açılmış ve öğrenci alınmıştır.

Şu anda Fen Edebiyat Fakültesi’nde sekiz lisans programı bulunmaktadır; Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat. Bu bölümlerin  II. Öğretim programı bulunmaktadır.

Fakültenin temel amacı, teknolojik düzeyde teorik bilgiye, bilimsel düşünme ve uygulama yeteneğine sahip bilim insanı ve alanında uzman bireyler yetiştirmektir. Fakültenin bölümlerinde alan bilgisi derslerinin yanı sıra, çok sayıda seçmeli ders açılmaktadır.

Fakültemiz mezunları, alanlarına göre, kamu kuruluşları, yerel yönetimler, basın ve medya kuruluşları, eğitim kurumları ile sanayi ve ticaret şirketlerinde, araştırmacı, yönetici, danışman olarak görev alabilmekte ya da akademik kariyer yapabilmektedirler.

Fakültemiz öğretim kadrosu, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde lisansüstü eğitim vererek bilim adamı yetiştirilmesine katkıda bulunmakta, kurulan araştırma laboratuvarlarında bilimsel araştırmalar ve yayınlar yaparak bilim dünyasının hizmetine sunmaktadır.

Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan bilgisayar laboratuarları öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Ayrıca, öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin akademik faaliyetlerinde kullanılan 230 kişilik konferans salonumuz bulunmaktadır.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri küçümsenmeyecek başarı oranına sahiptir. Fakültemiz öğrencilerinin üniversitemiz dışında katıldıkları bilimsel ve kültürel yarışmalarda çalışmaları ile ödül almaları bizleri ayrıca gururlandırmaktadır.

 

Bölümler
;