1995 yılında örgün eğitime başlayan İşletme Bölümü’nde Ticaret Hukuku, Muhasebe Finansman, Sayısal Yöntemler, Yönetim ve Organizasyon ve Üretim Yönetimi ve Pazarlama ve Anabilim Dalları mevcuttur. Bölümün amacı, Türkiye’de en çok tanınan ve öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bir bölüm olmaktır. Bu doğrultuda İşletme bölümü yüksek kalite ve standartlarda eğitim ve öğretim programları sunmakta, aynı zamanda yayınlarla bilimsel çalışmalara da katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz, etkili iletişim becerileri, toplumsal sorumluluk duygusu, yeniliklere karşı esnek olma özelliklerine sahiptirler. Bölümümüz mezunları önde gelen yönetici pozisyonlarında yerlerini almaya hazırlanmaktadırlar. Bölüm programları, aynı zamanda, öğrencilerin eğitimlerine lisansüstü ve doktora düzeyinde devam etmelerine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere İşletme alanında lisans diploması verilir.
Yüksek Lisans
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki örgün öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu “YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK “ kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Türkiye’de örgün eğitim kurumları dışında sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı öğrenmenin tanınması kapsamında bazı bilgisayar ve yabancı dil dersleri için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması gerekmektedir.
İşletmecilik ve sosyal bilimler ile ilgili konularda bilgi sahibi olan, bilim ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak bilgiye ulaşabilen, sorgulayan, bilgi birikimi ve becerilerini iş hayatında uygulayabilen, ülkenin üretim faktörlerinin önemini kavramış, iş etiğine sahip nitelikli işletmeciler yetiştirmek,
Üniversite-sanayi işbirliğine önem vermek, sanayinin sorunlarına çözüm üretmek, bilgi birikimini ve deneyimini paylaşarak ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yapmak,
Kazandığı bilgi, birikim, deneyim ve becerilerini; iş hayatına ve işletmecilik süreçlerinin her adımına uygulayabilmek,
Takım çalışmasına yatkın ve paylaşımcı işletmeciler yetiştirmek.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, kendi işlerini kurup girişimci olabildikleri gibi, kamu kurum ve kuruluşları (bakanlıklar, bağımsız kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkürler vb.) ile özel sektördeki tüm imalat ve hizmet işletmelerinde üst, orta ve alt düzey yöneticiler olarak görev alabilmektedirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES veya eşdeğeri sınavlardan geçerli puan almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Bilgi Formu” nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Tam Zamanlı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
Meşelik Kampüsü 26480 Eskişehir
Tel 222 239 37 50 / 1117
İşletme Bölümü’nde toplam 19 adet ofis ve 6 adet 150’şer kişilik derslik, bir toplantı salonu ve bir seminer salonu bulunmaktadır. Derslikler sabit Data Show ile donatılmıştır.
Bölümde iki adet bilgisayar laboratuvarı mevcuttur.
Prof. Dr. Tunç KÖSE (Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Nuray GİRGİNER
Prof. Dr. Abdullah YALAMAN
Prof. Dr. Birol YILDIZ
Prof. Dr. Nurullah UÇKUN
Prof. Dr. Münevver YILANCI (Emekli Öğretim Üyesi)
Doç. Dr. Müjdat ÖZMEN
Doç. Dr. Arzum ERKEN ÇELİK
Doç. Dr. Tunga BOZDOĞAN
Doç. Dr. Umut KOÇ
Doç. Dr. Zeliha KAYGISIZ
Doç. Dr. Muhammet Ali TİLTAY
Doç. Dr. Behçet Yalın ÖZKARA
Doç. Dr. Halil Semih KİMZAN (Dekan Yardımcısı)
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin GÜRBÜZ
Dr. Öğr. Üyesi Özlem YENİLMEZ
Dr. Öğr. Üyesi Umut AKDENİZ
Dr. Öğr. Üyesi Onur DİRLİK
Dr. Öğr. Üyesi Musa Said DÖVEN
Dr. Öğr. Üyesi Duygu ŞENGÜL ÇELİKAY (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Dr. Öğr. Üyesi Nurcan DENİZ
Dr. Öğr. Üyesi Tuba YİYİT
Öğr. Gör. Sami TEKDEMİR
Arş. Gör. Dr. Volkan DOGAN
Arş. Gör. Dr. ŞAFAK AĞDENİZ
Arş. Gör. Yücel TÜRKER
Arş. Gör. Ülkü AY KAPLAN
Arş. Gör. Hamid Murat ÖZCAN
Arş. Gör. Damla GELDİŞEN
Arş. Gör. Mahmut Sami İŞLEK